nedeľa 2. februára 2014

ČLÁNKY -01.02.2014 Bystrá

Najskôr schôdza, na druhý deň pohoda pri výstupe
Dňa 31.01. 2014 (piatok) sa konala výročná členská schôdza OZ KST TOMO. Na schôdzi turisti bilancovali svoju činnosť za uplynulý rok, kedy absolvovali 53 akcií za účasti 1500 účastníkov. Kroky turistov smerovali do rôznych kútov Slovenska – najväčšiemu úspechu sa vždy tešia túry do Vysokých Tatier alebo lokality, ktoré sme už dávnejšie nenavštívili. Predsedníčka vo svojej správe skonštatovala, že turistika nie je len o veľkých túrach, ale o pobyte v prírode a kamarátskych vzťahoch.
Turisti si schválili plán činnosti na I. štvrťrok a v diskusii padali námety na ďalšie túry v r. 2014.
V sobotu 01.02.2014 sme sa vybrali na tradičný prechod Brezno-Bystrá.  Rozdelili sme sa na dve skupiny – jedna šla z Brezna cez Máľusku, Geľbu, Skalku a druhá z Pohanského na Diel k retranslačke. Počasie nám vcelku prialo, sem-tam vykuklo aj slniečko a umožnilo výhľady na Nízke Tatry, jasne sme rozoznávali Tále (hotel Partizán i Stupku) či Mýto pod Ďumbierom.
Pri Zuzkiných skalách sme si dopriali občerstvenie a počkali na skupinu z Brezna. Odtiaľ sme spoločne schádzali do Bystrej, kde nás už očakávali. Po prehliadke jaskyne (vždy je čo obdivovať aj napriek každoročnej návšteve) sme spoločne položili kytičku ku pamätnej tabuli zastreleného partizána. Tým ďalej napĺňame náš zámer: rok 2014 – rok 70. Výročia SNP.
Poďakovanie a rozlúčka  so sprievodkyňou a už sa náhlime na autobus. Poniektorí  boli takí zaujatí prežitými zážitkami, že nepostrehli niektoré zastávky autobusu a zbadali sa až na železničnej stanici.
_____________________________________________________
Teplota vzduchu o 7,00 hod. :  0,5°C
Počasie:  polooblačno, miestami slniečko, snehová prikrývka cca 10-15 cm

Počet účastníkov: 16

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára