nedeľa 14. augusta 2016

ČLÁNKY - 13.08.2016 - Vysoké Tatry


Je sobota a breznianski turisti a priaznivci turistiky smerujú autobusom do Vysokých Tatier. V Brezne je ráno sviežo, tak tipujeme, aké počasie nás v Tatrách čaká – veríme, že dobré, ako vždy keď navštívime naše veľhory.
Autobus nás vyloží v Starom Smokovci, kde po prvej spoločnej fotografii ide jedna skupina peši a druhá využije služby pozemnej lanovky – zraz je hore na Hrebienku. Tu sa prikŕmime, aby sme vládali kráčať. Slniečko už príjemne prihrieva (Tatry zase nesklamali), je nádherná viditeľnosť a všetci sa tešíme na výhľady, ktoré nás čakajú.
Časť turistov ide na Téryho chatu a my s „postihnutými“ končatinami kráčame na Zamkovského chatu. Prvá zastávka je Obrovský vodopád – jeho vody hučia už do diaľky. Pristavujú sa tam všetci, aby si urobili snímky na pamiatku. Tatry sú vôbec dnes ako pri národnej púti –chodníkmi sa valia masy ľudí.
Na Zamkovského chate napriek množstvu ľudí stíhajú rýchle obslúžiť hladný a smädný národ - tiež sme si pochutili na kapustnici. Po oddychu sme vyšli kamenným chodníkom na Lomnickú vyhliadku (1530 m n/m), odkiaľ je krásny výhľad na Slavkovský štít (naša Melánia si myslí, že je jej), Studenú dolinu, Rainerku či Hrebienok. Zostúpime dolu k Rainerke a odtiaľ k vodopádom Studeného potoka. Tešíme sa ako malé deti z množstva vody, ktorá rozstrekuje z vodopádov, padá do malých pliesok a vytvára čarokrásnu scenériu. A už len výstup k Bíličke, cesta do Smokovca a krásny deň je za nami.
Počasie: ráno zamračené, chladno 6,5°C, v Tatrách slnečno 19°C

Počet účastníkov: 31





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára