utorok 4. júna 2019

ČLÁNKY -02.05.2019 -39.roč. CRL


Nedeľa 2. máj  -dátum konania 39. ročníka CRL.  
Pre turistov a ostatných spoluorganizátorov to znamená si ráno privstať, aby sa už o 6,00 hod. dostavili pred dom Slavkovských, odkiaľ vyvážame všetok materiál na trasu. V prvom rade je to niekoľko desiatok prepraviek s taškami pre deťúrence, všetky potrebné veci do "kuchyne" - špekáčiky, chlieb, kečup, horčica, kofola, minerálka, tácky, poháre, plynový varič, veci do galérie, na ohnisko, ako aj ostatné veci potrebné na jednotlivé stanoviská - domček, mušľa, hojdačky, šmýkačka, zvieracie hlavy, zvieracia hádanka,.....a množstvo ďalších, aj dostať na stanoviská všetkých organizátorov, a to tak, aby všetko bolo pripravené, keď sa o 9,00 hod. otvoria brány nášho rozprávkového lesa.
Šoféri s džípmi z lesov mesta Brezna sa veru musia obracať, aby sa všetko stihlo.
A už sa na trasu dostávajú prví malí návštevníci, ktorí absolvujú túto rozprávkovú cestu - vítajú ich víly, ktoré im okrem rozprávkových visačiek, na ktoré budú zbierať pečiatky, ponúknu aj banán na cestu (keď sa minú vstupenky, ďalšie detičky dostanú obrázkovú visačku, jabĺčko a sladkosť a môžu prejsť cez všetky stanoviská lesa). V lese ich očakávajú vodník, čert, víly (na trase stretávajú cukríkovú vílu),šmoulovia, šašovia, rytieri, prasiatka, červená čiapočka, vlk, a množstvo iných postáv. Môžu si zastrieľať z airsoftových zbraní, vyskúšať um či zručnosť a na záver nakresliť svoje zážitky, povoziť sa na lanovke a opiecť si špekáčiky.
Množstvo malých účastníkov s rozžiarenými očkami, najmladší 3-mesačný Patrik (ak nepočítame tie maminkám v brušku). Krásna akcia je za nami a my sme všetci šťastní, že nám prialo počasie a detičky mohli so svojimi rodičmi aj starými rodičmi stráviť príjemný čas v krásnej breznianskej prírode.
Veľká vďaka patrí všetkým organizátorom, členom klubu turistov TOMO, mestu Breznu, pracovníkom technických služieb a lesov mesta Brezna.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára