pondelok 19. júla 2021

ČLÁNKY -17.07.2021 Bernardín

 

Napriek tomu, že Bernardín  patrí k obľúbeným turistickým trasám, v sobotu sa nás zišlo na železničnej stanici poskromne. Ešte že naše rady na Chvatimechu rozšírila Zuzka a Božka s vnúčatami. Prvé spoločné foto a kráčame lesným chodníkom k cieľu.  Cestou zaznamenávame v blate stopu, ktorá jednoznačne patrí medveďovi. Spoločné foto pri kamenných výtvoroch a ide sa na Bernardín.

Na chate si posedíme, pochutíme na všetkých dobrotách, ktoré sme si doniesli (čosi sa ujde aj bernardínovi Ajši, ktorá sa teší našej pozornosti. Keďže predpoveď počasia na popoludnie nebola priaznivá, radšej sme vykročili do Hronca, kde sme chceli počkať na autobusový spoj. Vždy sme sa s radosťou zastavili v kaviarni na námestí, kde robili dobrú pizzu, ale aj iné jedlá s milou obsluhou.

Teraz sme boli prekvapení, keď sme zistili, že sme z Bernardína nezašli do Hronca, ale až do Anglicka, lebo miesto známej kaviarne  nás na námestí vítal  Country House.  Tiež ponuka jedál pre turistov nie veľmi lákavá (pizza, či halušky alebo rezeň by boli super), boli však  kuracie krídelká, bravčová panenka ,.... a ceny tiež nie  turistické (jedlá od 8,90 do 13.90€), pivo 1,90€. Časť z nás sa pobrala do neďalekej pizzerie Hronka, kde sme si  vo veľmi príjemnom prostredí v záhrade pochutili na pizze, ako aj na pivku s ľudovejšími cenami a milou obsluhou. Je na škodu, že nemajú nikde pri námestí  reklamu, resp. smerovú tabuľku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára