utorok 15. novembra 2022

ČLÁNKY -12.11.2022 - Bystrá, Tále, Krpáčovo

 

Spojový autobus nás vyložil na Bystrej a odtiaľ sme kráčali najskôr po asfaltke, potom  odbočíme na nový cyklistický chodník popri hoteli Biela Medvedica. Hotel pôsobil smutne, opustene.

Chodník nás viedol okolo hotela Bystrá a ďalej už len krásnou prírodou s výhľadom na Chopok a okolité vŕšky. Lístie nám šuchoce pod nohami, miestami sa však na ňom poriadne šmýka, tak veru musíme hľadieť aj pod nohy. Pristavujeme sa pri informačných paneloch, ktoré oboznamujú návštevníkov o zaujímavostiach v okolí, zvieratách či stromoch . pri každom paneli sú lavičky, ktoré lákajú k oddychu. Chodník vychádza pri Kúrii na Táloch a pokračuje za cestou znovu lesom. Slniečko príjemne hreje a vykukuje na nás spoza stromov. Občas nakukneme aj do lesa a zrazu 3 pekné hríbiky – navonok zdravé a krásne. Ale po rozkrojení zistíme, že si to isté mysleli aj červíky a nasťahovali sa do každého.

Vychádzame pri vodnej nádrži (kúpalisku na Táloch – ktoré teraz zíva prázdnotou), kde si rozložíme občerstvenie – každý prispeje niečím k bohatej tabuli. Dobieha nás   aj Roman a tak sa náš počet zvýši na 13. Tu sa aj rozhodujeme, že je škoda čakať tri hodiny na autobus a ideme ďalej na Krpáčovo. Prechádzame popri Stupke, Golfe až ku Kollárovskej chate, kde čakáme na váhajúcich, či idú s nami ďalej. Nakoniec všetci pokračujeme k obľúbenej zastávke – chatka Malá ale naša. Ivko nachádza pri chodníku dva krásne modráky a ďalšie mu pribudnú do tašky od ostatných.  Tu sa však nezdržiavame, ale pokračujeme ďalej  Po lesnej ceste vychádzame na asfaltku a posledný úsek už veru poniektorí cítime v nohách. Posledná zastávka je pri Kukučke, kde si každý dopraje po čom mu srdce piští – hlavne čapované pivko a Ivko chrumkavé zemiakové placky (vyjedáme mu ich ešte v autobuse).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára