sobota 28. decembra 2013

ČLÁNKY - 26.12.2013

Na Štefana ohník horel a muzika sa ozývala
26. decembra breznianski turisti tradične vhodia na táborisko na Máľusku, aby rozhýbali zlenivené kosti a odľahčili žalúdok z vianočných dobrôt.
Tohto roku sme sa stretli pred televízorom, odkiaľ naša cesta viedla najskôr na cintorín – pozdraviť kamarátov Toma, Janka a Mira. Zapálili sme im sviečku, zaspomínali.  Potom sme sa pobrali  ponad kasárne k nášmu cieľu. Počasie nie je ideálne, ale neprší, a to je dôležité.  Na Máľuske sme sa stretli nielen turisti, ale aj ďalší ľudia dobrej vôle, ktorí si vyšli do prírody. Poprajeme si šťastné a veselé sviatky a spoločne rozložíme ohník. Opeká sa slaninka aj tradičný chlebík.
Potom sa naša turistická časť  rozlúčila s prianím všetkého dobrého v novom roku a už kráčame dolu kopcom k ďalšiemu cieľu – návšteve nášho Števka Pintera, ktorý už nemôže s nami do kopcov. Sme radi, ked vidíme, že pri našej návšteve pookreje a poteší sa.  Naplno sa zapojí do spevu, keď Stano vylúdi prvé tóny na harmonike. Hore Hron, dolu Hron; z tej doliny na tú; nemelem nemelem a mnoho ďalších pesničiek odznelo.
Aj keď sa nám sedí veľmi príjemne (za milej starostlivosti Štefanovho príbuzenstva), je čas prísť aj čas odísť. Pomaly sa lúčime s presvedčením, že v novom roku sa znovu stretneme.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára