sobota 18. januára 2014

ČLÁNKY - 18.01.2014 - Tále- Krpáčovo

Rok 70. výročia SNP a turisti
V tomto roku si Slováci pripomenú 70. Výročie vypuknutia SNP a náš turistický klub si chce uctiť pamiatku tých, ktorí bojovali  v povstaní aj tých, ktorí položili v tomto boji život.
V sobotu 18. januára sa nás na železničnej stanici zišla ozaj malá kôpka (ak sa tak dá povedať štyrom babám). Nedali sme sa odradiť a náš starý známy šofér Ľudko nás vyviezol na Tále.
Počasie je zamračené, teplota nad nulou – svorne konštatujeme, že takúto zimu si nepamätáme, bez snehu a väčšinou teploty nad nulou. Po pripomienke, že aj medvede ťažko nesú takéto počasie a nespia, Elienka všetkých upokojí svojím poplašným zvoncom, ktorý vydáva prenikavý zvuk.
Tak ideme ponad Stupku, Golf chodníkom po červenej značke k pravidelnej zastávke pri chatke „Malá, ale naša“. Obligátne foto a pokračujeme lesným chodníkom na Krpáčovo.
V „Kukučke“ si oddýchneme, dáme si kávičku, ohrejeme sa pri krbe a pokračujeme k pamätníku SNP na Črmnom. Je nám ľúto, keď vidíme, ako sa tento pamätník rozpadá a porovnáme to so starostlivosťou o takéto pamiatky v iných štátoch.

Položíme kytičku, zapálime sviečku a vzdáme úctu tým, ktorý položili svoj život v SNP.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára