pondelok 29. decembra 2014

ČLÁNKY - 27.12.2014 - ku Brezám, Geľba, Dúbravka (Pinter)

V tomto roku posledný raz....
Prvý deň po vianočných sviatkoch sa malá hŕstka najvernejších turistov (alebo najmenej lenivých po vianočnom hodovaní)  zišla pred televízorom, aby si prevetrali hlavy a odľahčili žalúdky. Teplomer ukazuje -5 stupňov, ale pofukuje nepríjemný vietor. Kráčame ponad Kaufland, okolo Murínovcov k prístrešku. Stanko s Hankou vykročia vpred, aby založili oheň. Ostatní ideme po lúke, kde je aspoň slabý snehový poprašok, ktorý vytvára ilúziu zimy (kdeže sú naše krásne snehové Vianoce s metrovými závejmi). Pri brezách nás už čaká blkotajúci oheň, ohrejeme sa pri ňom. Ochutnáme dobroty, ktoré každý priniesol, ale aj  opečenú slaninu. Nezdržiavame sa dlho, máme ešte naplánovanú tradičnú Štefanskú návštevu. 
Tak ideme cez Geľbu a Dúbravku k nášmu Števkovi Pinterovi, aby sme ho ako každý rok trochu rozptýlili, keď mu zdravie nedovolí s nami ísť na kopec. Pogratulujeme mu k meninám, odovzdáme symbolický darček  turistický kalendár, aby si na nás kedykoľvek spomenul, posedíme, zaspievame za sprievodu harmonikára Stana. A už je čas rozlúčiť sa, popriať do nového roka najmä zdravie a rodinnú pohodu, čo si všetci prajeme aj navzájom.

Takže vykročme do nového roka 2015 tou správnou nohou s prianím, aby sme my boli znášanlivejší a navzájom tolerantnejší a aby   nový rok bol krajší, lepší ako ten predchádzajúci a priniesol nám veľa pekných zážitkov na cestách po slovenských horách.

PF  2015 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára