pondelok 14. decembra 2015

ČLÁNKY - 12.12.2015 Valaská, Bystrá

Keďže sme tento rok vynechali zabíjačku na Zbojskej a objavili sme letáčik, že vianočné trhy a zabíjačka sa budú konať 12. decembra na Bystrej - zaradili sme to do nášho programu.
Malá skupinka turistov ráno nastúpila na vlak do Valaskej, odkiaľ sme plánovali prejsť do Bystrej. Počasie nie je priam ideálne, ale neprší, čo je super. Prejdeme starou Valaskou a popri hasični po žltej značke kráčame turistickým chodníkom. Tiež je tu veru kadečo, čo do prírody nepatrí -zhrdzavené do trávy vrastené auto, poškodené poľnohospodárske náradie, vlakové podvaly,...,
Sem-tam miestami zaletuje sniežik, čo nám vôbec nevadí. Malú prestávku na občerstvenie si urobíme nad Chodovým vrchom (690 m) . Potom už nepokračujeme chodníkom, pretože je celý rozbahnený - zrejme tadeto ťahajú drevo. Zídeme lúkou na začiatok Bystrej, chodníkom kráčame pomedzi vyhorené chatky, ktoré na nás pôsobia veľmi deprimujúco. Pri jaskyni si urobíme spoločné foto a už kráčame na sľubované trhy a zabíjačku. Pol prasaťa je však ešte na háku, parkovisko je temer prázdne. Ešte že dorazila muzika a zahriali sme sa pri speve s nimi. 
Pred naším odchodom sa práve dovaril bôčik na paprikášku, tak ju okoštujeme. Kotloviny a kapustnice sme sa už nedočkali, lebo nám šiel autobus až z rázcestia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára