pondelok 25. januára 2016

ČLÁNKY - 23.01.2016 Chlípavica

Čas už odkrojil z kalendára štvrtú januárovú sobotu a zima poriadne pritvrdila. Tí odvážnejší sa vystrojili autobusom na plánovanú túru. Na konečnej autobusu nás víta modrá obloha a slnečné lúče, ktoré vyhrievajú celú Svetlú dolinu.
Úvodné spoločné foto a už kráčame dolinou, sem tam neodoláme a fotíme krásne výhľady na konečne zasneženú prírodu. Po ceste sa tešíme z pútačov, ktoré oznamujú že o 500 (neskôr 300) m nás čaká pivo, halušky, haruľa a iné dobroty. O to väčšie je naše sklamanie, keď nájdeme celý gazdovský dvor pozatváraný a nemáme sa ani len kde prezliecť ani ohriať.
Neklesáme však na duchu, odhrnieme sneh na stole a lavici vonku a rozložíme si všakovaké dobroty z domu (viacerí sme sa motivovali gazdovským jedlom – paprikový bôčik rozvoniaval a nebolo možné mu odolať. Dlho sa však nezdržiavame a poberáme sa cestou do sedla Diel. Tu niekto postavil snehuliaka, ktorého šiškami a šálom vylepšia Tonka, Gitka a Elenka. Potom už vykračujeme na Pohr. Polhoru k otočke, keďže do odchodu autobusu máme dosť času, rozhodneme sa ísť až k obecnému úradu.

Krásny deň aj napriek obavám zo zimy, nikomu okrem Ivka zima nebola.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára