sobota 6. augusta 2016

ČLÁNKY - 06.08.2016 Škrovinova cesta

Už vyše dvoch rokov sme neboli na krásnej turistickej vychádzke, ktorú sme si naplánovali na prvú augustovú sobotu. Do autobusu smer Čertovica sa nás nakoniec nazbieralo 12.  Na Čertovici pofukoval svieži vietor a hmla bola taká hustá, že nebolo nič vidieť. Po spoločnej fotografii sme vykročili  bystrejším krokom, lebo vietor celkom dobre prefukoval. Povyťahovali sme z ruksakov aj košele a vetrovky.
Popri chodníku najskôr zbadáme čučky, ktorých sa najeme do sýtosti a neskôr aj krásne zrelé maliny, ktorých sme si tiež dopriali. Pri odpočívadle sme sa občerstvili slaninkou, klobásou, škvarkami a inými "diétnymi" dobrotami a poniektorí odbehli do hory len tak nakuknúť, či nebudú dajaké hubky. A ajhľa z nakuknutia nakoniec bol celkom pekný úlovok hríbov, pod cestou zas na nás kričali rýdziky (a nielen oni, ale aj naša Anička), tak sme si všetci pochvaľovali túto turistickú trasu.  Miestami sa zdvihla hmla a bol aj výhľad na hrebeň Nízkych Tatier. 
Zrazu sa od Jarabej začalo poriadne mračiť a z mobilu dorazila správa, že v Brezne je prietrž mračien. To sme už kráčali bystrejšie - mali sme šťastie, že na rázcestí je drevená búda, ktorá nás všetkých prichýlila, keď z oblohy začalo liať ako z krhly. Keď prešiel najväčší príval dažďa strmo sme vykročili smerom do Jasienka a Jarabej - samozrejme, že dážď nás ešte párkrát dobehol, ale zvládli sme to  s radostným pocitom (hriali nás nazbierané huby, namaškrtené bruchá ale aj pobyt v krásnej prírode).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára