sobota 28. júla 2018

ČLÁNKY- 28.07.2018 Polomka

Len malá úderka seniorov v počte 5 - Elienka, Mel, Majka, Ivko a Stanko sa v sobotu za horúceho letného počasia "vylodila" z autobusu na Polomke pri Smrečine, aby si prehliadli horúcu novinku - Polomské očko -30m vysokú vyhliadkovú vežu, ktorá sa hrdo vypína nad obcou. Chodník nás najskôr priviedol k penziónu Bučník a odtiaľ už bolo vidno náš cieľ - ktorý sa nám videl byť na dosah. Čím ďalej sme však kráčali, tým sa nám zdala veža vzdialenejšia - padlo aj podozrenie, že ju niekto pred nami ťahá. 
Slniečko nám poriadne pripekalo a výstup nám podaktorým trval veru 2 hodiny. Ale nevzdali sme to, prekonali 300m výškový rozdiel a vyšli sme až k veži. Po krátkom ochladení, kedy nám krv pulzovala v žilách, sme ešte vyšli 142 schodov vo veži a už sme sa mohli kochať výhľadmi na hrebeň Nízkych Tatier ako aj Muráňa.
Od Kráľovej holi sa však začala blížiť čierňava, tak sme sa pobrali na spiatočnú cestu - kolená a kĺby dostali poriadne zabrať. Krátky oddych a občerstvenie v penzióne to spravilo, potom odchod na autobus a poniektorí ešte aj prehliadka "farmy" kamaráta Jarka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára