pondelok 14. januára 2019

ČLÁNKY -13.01.2019 V. Tatry (sochy)


Každý rok už po 7. krát turisti v januári idú smerom - V. Tatry-Hrebienok, aby sa zúčastnili na medzinárodných majstrovstvách v stavaní ľadových sôch. Tak aj túto nedeľu autobus s turistami (po hodinovom čakaní) smeroval do Starého Smokovca. Počasie nám znovu (ako každý rok) prialo - keď sme vystúpili z lanovky, hmla sa začala dvíhať a odhaľovať zasnežené končiare. Počas dňa neočakávané 3 stupne nad nulou, slnko, občas mraky a sneženie a znovu slnko-  proste hory nesklamali.
Najskôr však prehliadka Tatranského dómu (inšpirovaná Bazilikou sv. Petra) - krása...
Potom v ďalšej kupole a na voľnom priestranstve hotové sochy zo soboty na tému Gothic a tímy, pracujúce v nedeľu na sochách s voľnou témou.
Obdiv patrí všetkým účastníkom a ich šikovným rukám...
Potom sme sa vybrali popri Obrovskom vodopáde na Zamkovského chatu. Cestou nemožno odolať a musí človek obdivovať krásu zasneženej krajiny. Poniektorí majú to šťastie, že stretnú líštičku a nachovajú ju. Na spiatočnej ceste tradičná zastávka na Rainerke - betlehem a nosič zo snehu (dielo chatára Petrasa). Smerom na Hrebienok nad chodníkom sa v pohode "špacíroval" urastený kamzík - nedal sa vyrušiť okoloidúcimi turistami. Potom už len lanovkou späť a smer Brezno.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára