utorok 26. marca 2019

ČLÁNKY-23.03.2019 Donovaly


Pri príležitosti oslobodenia mesta Zvolen nás naši priatelia turisti z klubu Pustý hrad pozvali na tradičný výstup na vrch Zvolen s prechodom do Liptovských Revúc.
V sobotu sme nasadli na náš autobus a vybrali sa smer Donovaly. Z parkoviska sme zišli pomaly ku stanici lanovky. Cestou sme sledovali množstvo lyžiarov, ktorí ešte využívali snehové podmienky na lyžovanie. S kamarátmi zo Zvolena a Krpelian sme sa vyviezli na Novú Hoľu (1361 m n/m). Tu ešte panuje zima – snehu statočne, keď stúpiš mimo chodník, si vo „vajcovom snehu“ – ako hovorieval Tomo.
Modrá obloha, teplé slniečko a nádherné výhľady na panorámu Nízkych   Tatier a Veľkej Fatry. Zdatnejšia časť vyráža na túru na vrch Zvolen, Malý Zvolen a Lipt. Revúce. Skupinka s chorými kolenami a chrbticami si užíva slnečný kúpeľ na  vrchole Novej holi. Ivko s Monikou vyšli  ku krížu na Zvolene, ostatní  vrátane šoféra Jarka obdivujú výhľady, doprajú si občerstvenie a okolo poludnia sme sa zviezli späť. Znovu cesta na parkovisko a autobusom do L. Revúc vyzdvihnúť ostatných kamarátov a počkať na vyhodnotenie akcie (najstarší turista – náš Stando Kester, najmladší, pozdrav spriateleným klubom z Brezna a Krpelian) a už sa poberáme na spiatočnú cestu.
Po ceste ešte zastávka v Grajciari, kde si doprajeme občerstvenie (jedni jedlo, iní kávičku,...).
Krásny deň je za nami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára