utorok 21. marca 2023

ČLÁNKY-18.03.2023- Dědečkova chata


Je sobota, teda náš turistický deň. Vylodili sme sa z autobusu na Pohanskom, chvíľu počkali na účastníkov, ktorí sa dopravili autom (3 dospelí, 1 drobec a dva psy).

Prvé spoločné foto s nádhernými výhľadmi na zasnežený hrebeň Nízkych Tatier. Potom kráčame na Diel, počasie nám praje. Eržebet cestou vyskúša šmykľavosť bahna, inak celá túra bez následkov. Napriek zasneženým štítom nás na lúkach zdravia fialové kvietky šafranu.

Na chodníku nemôžeme skratkou odbočiť popod vlek, lebo lyžiari ešte veselo brázdia breh a tak pokračujeme ku retranslačnej stanici – celkom sme radi, dávno sme tadiaľ nešli. Popri Zuzkiných skalách schádzame ku Dědečkovej chate. Pred stanicou vleku nás prekvapí Aďka s Marekom, ktorí sa už vracajú na Pohanské. Spoločné foto a ide sa na chatu. Každý si dopraje, na čo má chuť. Cenové relácie niektorých riadne zaskočia (langoš s kečupom 5,50€, halušky 8,90€). No žijeme si na vysokej nohe. Slniečko nám fajne prihrieva, tak sa len pomaly rozhýbeme na cestu domov – Horné lazy, Lazná, Brezno.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára