sobota 24. mája 2014

ČLÁNKY-24.05.2014 - trasa CRL



Klub breznianskych turistov tento rok už po 34. raz organizuje pre väčšie i menšie deti z Brezna a okolia Cestu rozprávkovým lesom pri príležitosti ich sviatku – Medzinárodného dňa detí.
Za krásneho slnečného počasia sa členovia klubu   v sobotu 24. mája   vybrali prejsť a skontrolovať celú trasu, aby vyzbierali smeti, odpratali polámané konáre, vyčistili chodníky. Tak sme prešli celú trasu  od vstupu do rozprávkového lesa  nad Kauflandom, cez všetky plánované stanoviská až na konečnú na Geľbe.  Tu nás zaskočili haldy napílených stromov – veríme, že nám ich do nedele mestské lesy vypracú, aby bolo kde umiestniť posledné, veľmi obľúbené stanoviská – stan so sladkosťami, lanovka, galéria a ohnisko na opekanie.  
Z Geľby sme zišli k našej Melanke, u ktorej máme posledné roky zložené všetky stanoviská – skontrolovali sme ich kompletnosť a mohli sme ísť domov. Presne tak, ako vlani, po horúčave nás zastihol lejak a krúpy.
Rozchádzali sme sa  s prianím, aby nám príroda dopriala    pekné  počasie a  aby na rozprávkový les prišlo čo najviac rodičov a starých rodičov so svojimi ratolesťami a užili si pobyt v krásnej   prírode, ktorú Brezno nepochybne má.
Cesta rozprávkovým lesom sa koná 1.  júna (nedeľa) a všetkých na ňu pozývame.
Čo detičky v lese čaká???
Vodník, čert, trpaslík, snehulienka,  Maťko, Kubko, striga, šašovia a víly a množstvo ďalších rozprávkových bytostí, skúšky šikovnosti, prechádzka na poníkoch,  streľba z airsoftových zbraní, sladkosti, či opekanie špekáčikov pri vatre. KAŽDÝ SI PRÍDE NA SVOJE.
EK


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára