nedeľa 4. januára 2015

ČLÁNKY - 03.01.2015 - Hančákovo, Horné Lazy

Je prvá januárová sobota roku 2015 - pekná hŕbka  breznianskych turistov sa schádza pred televízorom ( pred pravidelným miestom nášho  zrazu a nie pred TV obrazovkou, kde doteraz mnohí strávili nejednu hodinu).  
Kráčame popred kasárne smerom ku Kauflandu (piatok popoludní napršalo a večer hneď namŕzalo). Namrznuté chodníky urobili svoje - pri zrážke so psom dochádza k pádu jedného z nás a zrejme podvrtnutiu členka. Ostatní pokračujeme opatrne chodníkom  ponad nemocnicu a smelšie kráčame cez chodník nad Baniskom až na Hančákovo. Fúka riadny vietor a aj keď teplomer ukazuje nad nulou, pocitová teplota je trochu iná.
V závetrí sa občerstvíme, spomíname na vychádzky týmto smerom, keď sme sa brodili v snehu, tancovali na Žaloch na privítanie nového roka. Vietor už medzitým rozfúkal mraky, je vcelku jasno a my kráčame Hornými Lazmi až ku Vápennej. Potom sa rozhodneme ísť dolu Laznou a veru sme dostali vcelku zabrať - miestami je celý chodník pod ľadom a my blahorečíme úzkemu pásu trávy, ktorý je popri chodníku. Vydýchneme si až pri konskej farme, kde je už chodník pustený. Pod kameňolomom doplníme kalórie a vraciame sa znovu do svojich domovov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára