sobota 20. júna 2015

ČLÁNKY-20.06.2015 Boj za záchranu lesa

Boj za záchranu lesa – 20.06.2015

Je sobota a breznianski turisti prijali výzvu na účasť na brigáde, ktorá bola zameraná na zber odpadu a čistenie lesa na trase od Čertovice po Jarabú a Vagnár.
Ráno po príchode na Jarabú sa rozdelili úseky a skupiny z turistov, mladých hasičov z Gašparova a pracovníkov lesov mesta Brezna. Po rozvoze na úseky sa mohol začať „zber“. Nešlo však o zber húb alebo lesných plodov, ale o zber odpadu, ktorý tzv. tiež milovníci prírody povyhadzujú rovno z okien svojich tátošov do našej krásnej prírody. Že takýchto milovníkov prírody je viac než dosť, svedčí naša fotodokumentácia – niekoľko desiatok naplnených vriec plastovými či sklenenými fľašami, vreciami, handrami... ale nechýbali pneumatiky, či televízor... Škoda len, že nás najskôr krupy a neskôr poriadny dážď odohnali predčasne z plánovaných úsekov.
Zraz bol na Jarabej u „Čika“, kde už rozvoniaval super guľáš. Družná nálada  a   pocit z dobre vykonanej práce spôsobil, že na Jarabatej vládla pohoda.
Všetkým zúčastneným jednoznačne patrí poďakovanie, napriek tomu, že sme sa všetci zhodli, že občerstvenie bolo už len super čerešničkou na celom dni.
Dovidenia znova na podobnom podujatí.....
Počet účastníkov: 16 turistov + hasiči + lesy

Počasie: ráno polooblačno, 10°C, cez deň striedavo dážď, krupy a občas aj slnko

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára