nedeľa 25. októbra 2015

ČLÁNKY - 24.10.2015- V. Tatry

Jeseň v Tatrách – 24.10.2015
Každú jeseň smerujú kroky breznianskych turistov na niektorú z trás vo Vysokých Tatrách. Tak to bolo aj v sobotu 24. októbra 2015  (po predchádzajúcich peripetiách s dopravcom, ktorý nám bez varovania zrušil autobus objednaný na nedeľu a tak mnohým pokazil radosť, lebo nie všetci sa mohli zúčastniť v sobotu) .
Trasa bola určená – autami s naším zlatým dopravcom Miškom (a jeho Saškou) sme sa odviezli ku Kežmarskej Bielej vode (915 m n.m.). Po úvodnej spoločnej fotografii sme sa vybrali na trasu za naším cieľom – Zelené pleso a chata Brnčálka.
Počasie nám prialo, obloha až kacírsky modrá, slniečko svietilo od rána. Kráčame lesným chodníkom k jednotlivým rázcestiam (Nad Matliarmi, Šalviový prameň, Kovalčíkova poľana - 1245 m n.m.). Odtiaľto už kráčame po skalnatom chodníku, nohy a kolená dostávajú zabrať. Na tomto poslednom úseku už nie je žiadna informačná tabuľa, tak len kráčame horou. Zrazu sa pred nami otvorí výhľad, ktorý stojí za to- Jahňací štít, Kozí štít, Jastrabia veža mierne poprášené snehovým cukrom jagajúce sa v slnečných lúčoch. Musíme však pozerať pod nohy, lebo posledné cca 2  km je už na chodníku ľad a poriadne sa šmýka. Do doliny však už slniečko nezasvieti, takže je vcelku chladno. Trochu si oddýchneme v preplnenej chate pri Zelenom plese a už sa poberáme späť, aby sme bez úrazu zvládli zľadovatený chodník (čo sa aj tak nakoniec celkom nepodarí a niektorí sme sa zoznámili s tvrdosťou chodníka na vlastný zadok.
Ani cestou späť sa nemôžeme vynadívať na krásu Tatier. Nožičky veru všetkých pobolievajú, ale sme šťastní, že nám vyšlo počasie a my sme strávili krásny deň.
Počasie: ráno 0°C, cez deň slnečno 8 -10°C

Počet účastníkov:  15

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára