streda 15. februára 2017

ČLÁNKY-12.02.2017- Slov. Raj

Na začiatku bola poplašná správa, že rokliny Slov. Raja sú uzavreté. Po overení u HZS a potvrdení, že roklinu sú schodné, sme sa rozhodli, že navštívime Slov. Raj, kde sme mali naplánované 2 trasy: I. roklinou Suchá Belá a II. značkovaným chodníkom z Podleska na Kláštorisko (určená pre menej odvážnych turistov a pre tých so zdravotnými problémami).
Počasie nám  od rána prialo, cestou sme sa kochali nádhernými zasrienenými stromami a pri vystúpení v Podlesku už boli viditeľné štíty Vysokých Tatier. Spoločné foto, rozdelenie do skupín a každá kráčala k svojmu cieľu.
Suchá Belá – prekrásna so svojimi ľadopádmi, rebríkmi, ktorými prekonávate výškový rozdiel 410 m. Užívali si ju aj tí najmenší –Peťko, Peťko a Šimonko.
Druhá skupina kráčala z Podlesku po zelenej značke a nebola to žiadna prechádzka ružovou záhradou – na chodníku boli popadané stromy, pomedzi to ľadové úseky. Odmenou však bol nádherný výhľad na Vysoké Tatry, slnkom zaliate ruiny kartuziánskeho kláštora (z 13. stor.) a symbolického cintorína.
Slnečné lúče sa na snehom zasypanej lúke odrážali v malých trblietavých kryštálikoch.

Snažíme sa zachytiť fotoaparátmi túto krásu. Potom krátke občerstvenie a treba sa nám pomaly poberať dolu. Spiatočnú cestu zvolíme po žltej značke, ktorú za pomoci mačiek zvládneme bez problémov. Všetci sa zhodneme v tom, že máme za sebou krásny deň, plný zážitkov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára