streda 15. februára 2017

ČLÁNKY-15.02.2017 Pohanské, Dědečkova chata

Na začiatku bol telefonát redaktorky RTVS, aby sme navrhli kratšiu, peknú trasu do okolia Brezna. Keďže znovu prišlo obdobie krásneho, slnečného počasia, navrhli sme túru z Pohanského na Dědečkovu chatu, ktorá sa stala obľúbeným vychádzkovým miestom pre lyžiarov, bežkárov, ale aj peších turistov..
15. februára dopoludnia členky OZ KST TOMO a redaktorka Televíkendu so svojimi spolupracovníkmi (kameraman a zvukár) zaparkovali svoje autíčka na lúke na Pohanskom a pomaly sme kráčali zasneženým chodníkom. Od samého začiatku sa nám naskytovali úžasné výhľady na hrebeň Nízkych Tatier – Ďumbier, rotunda na Chopku, Dereše,... z opačnej strany pohľad na Klenovský Vepor.

Na Diele trošku uviazlo autíčko STV, tak sme mu pomohli zo záveja (veď sme dáke baby). Potom  nás ešte čaká cesta chodníkom popod Skalku, vlek a už sme pri Dědečkovej chate. Občerstvíme sa, pochutíme na čerstvých koláčikoch (milá pozornosť od chatárov), ešte pár záberov, rozlúčime sa s milou p. Martinkou  ako aj chlapcami a kráčame na spiatočnej ceste...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára