streda 8. marca 2017

ČLÁNKY-04.03.2017 Valaská, Lipová, Čachovo

V sobotu sa nás na železničnej stanici nazbieralo až 12, vo Valaskej pribudla 13. Gitka.  Počasie síce nezodpovedá predpovedi (je pod mrakom a fúka vcelku studený vietor), ale neprší, čo nás všetkých teší. Prvá zastávka je pri prístrešku nad Valaskou, kde zagratulujeme Monike k jej februárovému jubileu a pochutíme si na zabíjačkových výrobkoch, ktorými nás ponúkla.
Potom kráčame popri skalnatom previse smerom  na Lipovú; napriek počiatočným obavám a obchádzke, aby sme sa nezablatili, teraz je už jasné, že márne – tam, kde nie je ľad, vládne blato. O tom sa po celej túre presvedčíme ešte niekoľkokrát.
Pri smerovníku sa rozhodneme, že ideme neznačenou cestou (Stano doporučuje, že je kratšia) – cestou prekonávame rôzne prekážky – blato, ľad, potok, rozorané pole...

Nad Strigovom sa rozdelíme na dve skupinky – menšia ide dolu strmým kopcom smerom ku trati a my s chorými kolenami a nohami kráčame lesným chodníčkom ku záhradkám. V tom čase už svieti krásne slniečko a my sa nikam neponáhľame. Cestou si natrháme bahniatka, zlatý dážď a novou lavicou sa vraciame spokojní domov.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára