pondelok 10. júla 2017

ČLÁNKY- 08.07.2017 Dědečkova chata

Druhá prázdninová sobota a breznianski turisti majú možnosť sa rozhodnúť – zúčastniť sa XVI. Ročníka Deň stromu vo Vydrove alebo ísť na turistickú vychádzku na Dědečkovu chatu.
Keďže poniektorým z nás vadí množstvo ľudí, rozhodli sme sa pre druhú alternatívu. Autobusom sme sa vyviezli na Pohanské a odtiaľ chodníkom pomaly, obdivujúc krásu Nízkych Tatier, ktoré sa vynárali z hmlového mora, kráčame k cieľu.

Mládež vykračuje rezko pred nami a my pomalšie zachytávame krásu okolitej prírody. Prechádzame popod retranslačku, máme výhľad na Mýto, Bystrú i Tále. Počasie je úžasné, azúrová obloha, slniečko prihrieva... a my prichádzame na chatu, kde sme jedinými návštevníkmi... kľud, pohoda, usmievavá obsluha... Objednáme si niečo pod zub, k tomu pivečko (mládež kofolu) a relaxujeme... To začalo prekážať ovadom a tie sa začali do nás tak navážať, že sme sa s týmto pekným miestom rozlúčili a v čoraz teplejšom počasí sme vykročili Hornými lazmi a Laznou k domovu. Ešte krátka zastávka na nanukové osvieženie a krásny deň je za nami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára