nedeľa 17. júla 2022

ČLÁNKY - 16.07.2022 Zbojská, Chlípavice

 Je sobota 16. júla a skupinka turistov vystúpila z autobusu na Zbojskách. Jedna skupinka sa vybrala popri rozhľadni a po červenej značke peši do sedla Chlípavice adruhá skupinka (s chorými kolenami a krížami) sa rozhodla, že túto trasu absolvuje na novej zbojníckej strele. Zrána sme boli nemilo zaskočení, že sme dlho čakali na strelu a personál nebol spočiatku ochotný zavolať vodičovi. Nakoniec tento zlý dojem napravil majiteľ , ktorý zavolal vodičovi a vodič tiež bol veľmi milý a ústretový.

Novým autíčkom (ktoré kedysi brázdilo s návštevníkmi Staré mesto v B-lave) sme sa po turistickom chodníku doviezli až ku gazdovskému dvoru na Chlípaviciach (cestou sme vyzdvihli našu skupinku a ušetrili im časť cesty).
Na gazdovskom dvore sme boli veľmi milo prekvapení vonkajšou úpravou - posedením, v ohradách zvieratá (pštrosy, poníky, kačky, sliepky, kozy,...). A po prehliadke interiéru môžeme len odporúčať návštevníkom využiť ubytovacie služby. Izby sú síce zariadené jednoducho, ale všade krásne vonia drevo, z okna výhľady do okolitej prírody, sociálne zariadenia priamo na poschodí. V pohode sa tam vyspí aj skupina ľudí a môžu odtiaľ robiť výlety do krásnej okolitej prírody.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára