nedeľa 20. apríla 2014

ČLÁNKY- 19.04.2014 Mýto, Stupka

Prvosienky, záružlie, podbeľ.....
Sobota medzi veľkým piatkom a veľkonočnou nedeľou -  napriek tomu sa skupinka turistov vybrala na túru. Z rázcestia na Mýte pod Ďumbierom naše kroky smerujú na vrch Stupka. Prvé spoločné foto a kráčame po červenej značke širokým chodníkom. Popri nás tečie potôčik, okolo ktorého žiaria prekrásne žlté kvietky záružlia. Na druhej strane cesty  kvitnú veternice, podbeľ a Ivkovi sa podarí nájsť aj prvú tohoročnú hubu – pekný exemplár smrčka.
Tešíme sa z príjemného počasia, nenáhlime sa, obdivujeme krásu okolitej prírody, pekné výhľady. Keď sme došli na vyhliadku, máme celé stredisko Tále ako na dlani – hotel Partizán, kúpalisko, golf. Slniečko sa na chvíľu schová a vo vetre začne poprchávať. Poberieme sa na spiatočnú cestu – občas fúka celkom studený vietor ( cítiť, že na holiach je ešte sneh), občas svieti slnko. Melanka zbiera liečivé bylinky a najmenší Peťko a Šimi sa naháňajú po lúke. Ešte pár záberov z poľovníckeho posedu, poriešime malú „nehodu“ Šimiho a schádzame do Mýta.

Ďalší pekný deň je za nami. Na budúcu sobotu plánujeme túru k prameňu Ipľa (bližšie informácie u p. Slavkovskej tf. 0908646311 , 611 3327).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára