pondelok 30. mája 2016

ČLÁNKY - 29.05.2016 - 36. ročník CRL

Už niekoľko týždňov vopred venovali členovia výboru a RK OZ KST TOMO Brezno príprave 36. ročníka Cesty rozprávkovým lesom. Je potrebné pripraviť množstvo organizačných vecí – zabezpečiť návrh a tlač plagátov, detských visačiek (už po niekoľko rokov nám ich graficky navrhuje R. Rybovič,  ktorému patrí naša vďaka),  vymyslieť stanoviská (aby deti mali stále aj niečo nové), zabezpečiť kostýmy, doplnenie stanovísk, ražňov, osloviť sponzorov, nakúpiť deťom sladkosti do tašiek,  nabaliť 400 tašiek, zabezpečiť propagáciu podujatia, vyčistiť a pripraviť trasu, označiť ju rozprávkovými fotografiami z bývalých ročníkov.. a mnoho ďalších činností, ktoré zamestnávali členov klubu.

Chceme, aby sa všetci zúčastnení – detičky, rodičia, starí rodičia či iní príbuzní malých detí   cítili dobre a užili si spoločný pobyt v prírode. Veď stromy v Breznianskej Skalke svojou mohutnosťou, krásou a miestami aj bizarnými tvarmi sú také rozprávkové, ako je aj naše podujatie.

Najťažšia úloha je každý rok rovnaká - zabezpečiť vyhovujúce počasie –  veď v piatok sa na dňoch mesta spustil večer poriadny lejak V sobotu sa veru tiež mraky stále krútili na oblohe, sem-tam aj nejaká kvapka frkla, tak sme všetci   verili, že tak ako vlani nám bude počasie priať.

Nedeľa 29. mája – ráno o 5.00 hodine budíček pre celý organizačný štáb, ktorý začína svoju prácu už o 6,00 hodine – zájsť do doliny ku Slavkovským, naložiť na pripravené autá všetky stanoviská, balíčky a ľudí na trasu rozprávkového lesa- tu bola neoceniteľná pomoc ľudí z TS Brezna, LMB,   p. Kubaliaka,   ktorí všetko  a všetkých povyvážali na určené miesta tak, aby o 9,00 hod. bolo všetko pripravené prijať prvých návštevníkov lesa.

A aké rozprávkové bytosti na deti čakali???
Na vstupe ich vítali dlhý, široký a bystrozraký, mačička s lienkou,  vodné stanovisko vodníka, veselého čertíka a Elišky (zdatnosť pri lovení rybičiek), lesní škriatkovia pri perníkovej  chalúpke a beh vo vreciach či  maľovanie na tvár, gorila a opica vyskúšali ich šikovnosť pri skladaní puzzlí (tí menší sa mohli pohojdať na hojdačke-slimákovi), ujovia z Lions klubu ich povozili na poníkoch a dali sladkú odmenu, detská šmýkačka s Mickey a Minnie mausom, v bludisku sa orientovali pri stánku Slovanetu (za čo si mohli vybrať suvenír),   traja veselí šašovia - prelez cez tunel či hádzanie loptičiek a cukríky, so šmoulinkami si potriafali vajíčkami na stanovisku pod lesom a už nasledovali strelci z airosftového klubu ( na tých sa tešili najmä chlapci). Cestou ich vítal v rozprávkovom lese mimoň (zamaskovaná šéfka klubu).   U zbojníkov za dobre zabitý klinec dostali zlatý dukát, vyskúšali si    zdatnosť s rytiermi z Berezunu. Les sa učili poznávať s ujom z mestských lesov, tri prasiatka a vlk strážili hlavy levov,    ktorým sa detičky triafali do papule. Asistoval im pri tom maskot zajo a červená čiapočka. Závesné hojdačky s lesnou vílou a medveďom a už boli pri cieli -   obľúbená lanovka, nakresliť najkrajšie zážitky za pomoci lienky, včielky Maje, či víly. Tety  zo stanu „ hostinec v lesíčku“ im na záver odovzdali tašku so sladkosťami a džúsikmi, špekáčik na opečenie a  kofolu od smädu.
Bohatý bol program, bohatá bola aj účasť – pred 11. hodinou hlásil vstup, že sa predali posledné vstupenky. Prišli ešte neskôr aj ďalšie skupinky, ale mohli už prejsť len lesom bez vstupenky a teda aj bez bonusov (sladkosti, špekáčiky, zlatý dukát). Je nám to ľúto, ale lístky boli v predpredaji v TIK-u už cca 10 dní.
Ako zhodnotiť 36. ročník CRL -  krásne počasie, množstvo detí – veľkých i malých (najmenší účastník Borisko mal 1 mesiac), veľa, veľa dospelých a veríme, že aj veľa príjemných prekvapení po celej ceste.
Keď vidíme radosť detí, počujeme pochvaly od rodičov (korí kedysi aj sami chodili na toto podujatie) aj samotných detí, vždy si povieme, že tá námaha stála za to.

29. máj 2016 – 36. ročník Cesty rozprávkovým lesom, ktorý sa zaradil medzi najúspešnejšie , a to vďaka obetavým členom OZ Klubu slovenských turistov TOMO Brezno, ich priateľov a sympatizantov, pochopeniu a pomoci Mestského úradu Brezno, Technických služieb,  Lesov mesta Brezna, Lions klubu,   klubu Berezun, airsoftového klubu a všetkých sponzorov, ktorí prispeli k úspešnému priebehu tejto akcie.  
Im všetkým patrí obdiv a veľké ďakujeme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára