pondelok 2. mája 2016

ČLÁNKY- 30.04.2016 Boj za záchranu lesa

Boj za záchranu lesa – 30.04.2016
Je posledná aprílová sobota a breznianski turisti prijali opätovne výzvu na účasť na brigáde, ktorá bola zameraná na zber odpadu a čistenie lesa na trase od Čertovice po Jarabú a Vagnár.
Ráno po príchode na Jarabú sa rozdelili úseky a skupiny z turistov, mladých hasičov z Beňuša a pracovníkov lesov mesta Brezna. Po rozvoze na úseky sa mohol začať „zber“.
Predsedníčka klubu zo zdravotných dôvodov prišla na autíčku, aby aspoň robila spojku medzi skupinami a urobila fotodokumentáciu.  Je len škoda, že pomedzi nádherné zábery na naše hory sa vyskytujú zábery zo zozbieraného odpadu -  rozum zastáva stáť nad tým, čo všetko sú ľudia schopní vyhodiť do okolitej prírody – pneumatiky, handry, obuv, epedá, autosúčasti, množstvo   naplnených vriec plastovými či sklenenými fľašami, plechovkami z piva či energetických nápojov – nechce sa veriť, že by aj športovci boli schopní takto znečisťovať náš krásny kraj.
Po vyzbieraní odpadu na úseku od Čertovice až po chatu na Jarabej a Vagnár sa účastníci zišli   v Jarabatej u „Čika“, kde už rozvoniaval super guľáš.  Pozdraviť prišiel aj primátor mesta, ktorý ocenil túto akciu a prácu jej účastníkov.
Družná nálada  a   pocit z dobre vykonanej práce spôsobil, že na Jarabatej vládla pohoda.
Všetkým zúčastneným  patrí poďakovanie a všetci zároveň veríme, že takých nezodpovedných návštevníkov Nízkych Tatier (ako aj ostatnej prírody) bude čoraz menej.

Dovidenia znova na podobnom podujatí.....

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára