piatok 24. júna 2016

ČLÁNKY - 18.06.2016 Nižná Boca

V sobotu 18. júna breznianski turisti znovu naplánovali poznávanie okolia mesta  Brezna – autobusom sme sa dopravili do Nižnej Boce. Obligátna spoločná fotografia a už kráčame najskôr po hlavnej ceste a neskôr značeným chodníkom na rozhľadňu na Krajčovom vrchu. Cestička je nie dlhá, ale je to stupák až po rozhľadňu – cestou sa kocháme nádhernými výhľadmi na Kriváň, ako aj na celú dedinku učupenú pod nami.
Na rozhľadni nás privítal p. Tréger, ktorý nám porozprával nielen o jej krátkej histórii, ale aj o živote na lazoch tak, ako ho prežila jeho mamka či ostatní obyvatelia N. Boce. Rozhľadňa je vysoká 14 m, vo výške 10 m je vyhliadková terasa, odkiaľ sa môžeme potešiť pohľadom na okolité kopce či doliny.
Po občerstvení sa okružnou cestou (ale nie takou príkrou) poberieme do Nižnej Boce – cestou sa pristavíme pri mladých ľuďoch, ktorí pod košatým stromom chystajú svadbu v prírode. Poprajeme mladému zaťovi veľa šťastia a ideme sa potúlať obcou, kde sa nachádza množstvo pekných drevených chalúp.

Potvrdilo sa nám, že nemusíme precestovať desiatky kilometrov, aby sme našli krásnu prírodu a že najkrajšie kúty máme doma.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára