sobota 4. mája 2019

ČLÁNKY -27.04. 2019 Lazná


Poslednú aprílovú sobotu sme mali naplánovanú túru na Michalovú Pod javor s jasným zámerom – nazbierať si jarnú očistu tela –medvedí cesnak. Počasie nám však urobilo škrt cez rozpočet – ráno sa sypal dážď.
O deviatej sa oblaky mierne roztrhali, tak sme sa dohodli, že nebudeme hlivieť doma, ale sa pôjdeme prejsť do Laznej ku prístrešku. Cestou sme stretávali brigádnikov, ktorí sa zapojili do akcie Za krajšie Brezno. Takéto akcie turisti poriadajú pri každej vychádzke do okolia, kde po ceste vyzbierajú odpad.
Zašli sme ku prístrešku, občerstvili sa, podebatovali, predviedli kamarátke z Nitry ako naše doliny opeknievajú, pochválili sa aj ďalšími prístreškami.    Keď sa začali opäť zbierať mraky, pobrali sme sa domov.
Netušili sme, že náš výlet bude mať na druhý deň pokračovanie – Aďka s Marekom sa aj v nedeľu šli prejsť Laznou a aké bolo ich zhrozenie, keď prišli ku prístrešku – stoly pošliapané, hrada dorezaná, neporiadok na ohnisku. Ktovie, čo za „ľudia“ chodia do prírody, aby ju takto znečisťovali????


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára