pondelok 30. mája 2022

ČLÁNKY - 29.05.2022 -40. ročník CRL

 Prišiel dlho očakávaný deň -29. máj 2022, kedy my, breznianski turisti posledný raz organizujeme 40. ročník Cesty rozprávkovým lesom pri príležitosti MDD pre všetky deti z Brezna či okolia.

Celý štáb ráno o 6.00 hod. nastúpil pred domom tajomníčky klubu Melanky, aby podľa pokynov predsedníčky naložili všetko potrebné na jednotlivé stanoviská cesty tak, aby od deviatej bolo všetko pripravené privítať malých návštevníkov.
Počasie nám praje, čo je vždy základ úspechu podujatia; hoci sme mali dva týždne v predpredaji lístky, veľa ľudí čaká až na deň D, aby sa rozhodli podľa počasia. Potom sa stane, že sa na vstupe lístky veľmi rýchle vypredajú a na mnoho detičiek sa už neujde a nevyhnú sa sklamaniu.
Pre deti boli pripravené rôzne úlohy na 14 stanoviskách, doplnených dvomi ohniskami a stanoviskom, kde vydávali deťom balíčky so sladkosťami, špekáčiky či nápoje. Na všetkých stanoviskách ich vítali rozprávkové bytosti - klauni, vodník s čertom, šmoulovia, Fiona so Shrekom, Janko a Marienka, motýliky, strelci, lesní škriatkovia, rytieri, šašovia, včielka, či tri prasiatka a Máša. A na záver ich ujovia na veľkú radosť povozili na lanovke. Svoje zážitky mohli potom nakresliť a vystaviť obrázok v našej galérii.
Na 40. ročníku sa zúčastnilo podľa odhadu okolo 2000 návštevníkov - detí, rodičov aj starých rodičov, ktorí strávili pekný deň v našej čarovnej prírode. Najmladší účastník mal necelé dva mesiace, zopár ich ešte len príde na svet, ale už si trasu s maminou obhliadli.
Taký bol náš 40. ročník CRL - zároveň posledný, ktorý náš klub turistov TOMO organizoval. V stredu 1. júna 2022 v rámci osláv MDD na námestí odovzdá predsedníčka klubu Elienka K. slávnostne do rúk primátora p. Ábela symbolický kľúč od rozprávkového lesa, ktorý už bude realizovaný pod záštitou mesta Brezno.
Chcem touto cestou poďakovať všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do organizovania tohto podujatia a tak pomohli k jeho úspešnému realizovaniu.
Ďakujeme a prajeme našej rozprávkovej ceste, aby bola stále úspešnejšia, krajšia a odovzdávala radosť tým najmenším.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára